Welke stabiliteitverbeteraar heb ik nodig?

Welke stabiliteitverbeteraar heb ik nodig

De stabiliteit verbeteren van een paardenbodem? Wat valt er te kiezen? Natuurlijke materialen, kunstmatige materialen, voor- & nadelen, talloze mogelijkheden en benamingen. En welk product heb je nu eigenlijk nodig? We hebben een handige beslisboom gemaakt om je makkelijk en snel te begeleiden naar het juist product. Je kunt hem hieronder bekijken of downloaden als pdf:

Download beslisboom 

“Bouwplan buitenbak aanleggen”

Ga jij een buitenbak aanleggen en wil je het gelijk goed aanpakken? Tekeningen nodig voor een vergunningsaanvraag? Ga je samenwerken met een loonwerker met beperkte ervaring in paardenbodems? Geen zorgen! Wij helpen je. Je geeft het zo aan een loonwerker en kunt aan de slag. Niets meer zelf uitdenken, gewoon alles kant en klaar op papier.
Buitenbak aanleggen	
	

Duurzaamheid

Bij onze grind en splitproducten werken we met een duurzaamheidsadvies om een duurzame tuin te realiseren. Dit wordt weergegeven met blaadjes. Wat houdt dit in:

Onze meest duurzame grind en split producten zijn producten die afkomstig zijn uit een reststroom. Zo is maasgrind een restproduct van zandwinning. Tijdens het winnen van zand komt er ook gesteente mee, dit gesteente wordt ingezet in het grind assortiment. Ook Granulight voor onder kunstgras of in paardenbodems is een duurzaam restproduct. Dit draagt tevens het groene keurmerk van ‘DuboKeur’. De producten met 3 blaadjes zijn onze meest duurzame keuzes. Lokaal gewonnen en verminderde transportafstanden.

Onze producten die niet uitgesproken duurzaam (of niet) zijn worden weergegeven met twee blaadjes. Ofwel worden deze producten apart gewonnen (dus geen reststroom), maar komt het wel uit Nederland of 1 van onze buurlanden Belgie of Duitsland.

Dit is de minst duurzame klasse binnen onze productgroep. Denk hierbij aan grind producten die kunstmatig worden afgerond (zoals flat Pebbles, de kunstmatig afgeronde variant van Canadian State). Of waarvan de transportafstand groot is om dit product te kunnen importeren.

Meer over duurzaamheid