Kosten zand per kuub

Kosten zand per kuub

Wat kost zand per kuub? De prijs van zand per kuub is afhankelijk van de manier waarop het wordt geleverd en het transport.

Zand losgestort

De totaalkosten van zand is opgebouwd uit twee componenten, de prijs van het zand en de transportkosten. Voor losgestort zand geldt dat de prijs per kuub lager wordt naar mate de afname groter wordt. Het laten leveren van een kuub zand is daardoor altijd prijziger dan het leveren van een volle vrachtwagen zand. De transporttijd, diesel en het verbruik van de vrachtwagen zitten verwerkt in de totale prijs. Doordat Zandcompleet een landelijke dekking heeft met zanddepots en transport kunnen wij een aantrekkelijke zandprijs aanbieden.

Big bag Zand

Big Bag Zand

De prijs van een big bag zand is in grote lijnen hetzelfde opgebouwd als voor losgestort zand. Echter moet alsnog rekening gehouden worden met het afvullen van de big bag, de kosten van de zak, alsmede het transport. Het grootste verschil zit in het transport. Onze hardlopers van big bags zand staan landelijk centraal op voorraad zodat wij de snelste levertijden kunnen garanderen (op werkdagen voor 12.00u besteld, andere werkdag geleverd). De big bag wordt echter niet exclusief geleverd, zoals het geval is met losgestort zand, maar het transport wordt gecombineerd met andere leveringen. Zo kunnen meerdere klanten worden geleverd vanuit 1 vrachtwagen. Hiermee proberen we de transportkosten zo laag mogelijk te houden. Meer informatie over onze zandprijzen? Wil je weten hoeveel kuub is een big bag? Lees dan onze blog hierover.

Bekijk dan ons assortiment Zand

Duurzaamheid

Bij onze grind en splitproducten werken we met een duurzaamheidsadvies om een duurzame tuin te realiseren. Dit wordt weergegeven met blaadjes. Wat houdt dit in:

Onze meest duurzame grind en split producten zijn producten die afkomstig zijn uit een reststroom. Zo is maasgrind een restproduct van zandwinning. Tijdens het winnen van zand komt er ook gesteente mee, dit gesteente wordt ingezet in het grind assortiment. Ook Granulight voor onder kunstgras of in paardenbodems is een duurzaam restproduct. Dit draagt tevens het groene keurmerk van ‘DuboKeur’. De producten met 3 blaadjes zijn onze meest duurzame keuzes. Lokaal gewonnen en verminderde transportafstanden.

Onze producten die niet uitgesproken duurzaam (of niet) zijn worden weergegeven met twee blaadjes. Ofwel worden deze producten apart gewonnen (dus geen reststroom), maar komt het wel uit Nederland of 1 van onze buurlanden Belgie of Duitsland.

Dit is de minst duurzame klasse binnen onze productgroep. Denk hierbij aan grind producten die kunstmatig worden afgerond (zoals flat Pebbles, de kunstmatig afgeronde variant van Canadian State). Of waarvan de transportafstand groot is om dit product te kunnen importeren.

Meer over duurzaamheid