Hoeveel kuub is een big bag?

Kooiaap Transport

Een big bag wordt verkocht in vele soorten en maten. Met regelmaat ontvangen we de vraag “hoeveel kuub is een big bag” en hoeveel kilo een big bag weegt. Al onze big bags, of het nu ZandGrind SplitTuinaarde of andere producten is, worden afgevuld tot één kuub (1 meter (l) x 1 meter (b) x 1 meter (h)). Ook worden sommige producten afgevuld tot een halve kuub (0,5m3) of driekwart van een kuub (0,7m3).

Soortelijk Gewicht Big Bag

Onze prijzen zijn dus gebaseerd op de inhoud in kuubs. Het soortelijk gewicht van een kuub is afhankelijk van het product. Een big bag zand a 1 kuub weegt gemiddeld tussen de 1400 en 1500kg. Een big bag Grind daarentegen zit al snel aan een gewicht van 1600kg. Enkele producten zoals schelpen, houtsnippers of boomschors hebben een veel lager soortelijk gewicht. Een volle big bag weegt hier tussen de 200 en 700kg*.

Samengevat, Hoeveel kuub is een Big Bag?

Samengevat kan dus gesteld worden dat een big bag nooit meer dan 1m3 bevat. Het gewicht aan inhoud wordt bepaald door het soortelijk gewicht van een product.

*De aangegeven gewichten bij de producten zijn bij benadering, geen rechten kunnen hieraan worden ontleend.

Bestel direct een bigbag zand, zodat u snel met uw klus aan de slag kunt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Duurzaamheid

Bij onze grind en splitproducten werken we met een duurzaamheidsadvies om een duurzame tuin te realiseren. Dit wordt weergegeven met blaadjes. Wat houdt dit in:

Onze meest duurzame grind en split producten zijn producten die afkomstig zijn uit een reststroom. Zo is maasgrind een restproduct van zandwinning. Tijdens het winnen van zand komt er ook gesteente mee, dit gesteente wordt ingezet in het grind assortiment. Ook Granulight voor onder kunstgras of in paardenbodems is een duurzaam restproduct. Dit draagt tevens het groene keurmerk van ‘DuboKeur’. De producten met 3 blaadjes zijn onze meest duurzame keuzes. Lokaal gewonnen en verminderde transportafstanden.

Onze producten die niet uitgesproken duurzaam (of niet) zijn worden weergegeven met twee blaadjes. Ofwel worden deze producten apart gewonnen (dus geen reststroom), maar komt het wel uit Nederland of 1 van onze buurlanden Belgie of Duitsland.

Dit is de minst duurzame klasse binnen onze productgroep. Denk hierbij aan grind producten die kunstmatig worden afgerond (zoals flat Pebbles, de kunstmatig afgeronde variant van Canadian State). Of waarvan de transportafstand groot is om dit product te kunnen importeren.

Meer over duurzaamheid