Grind in de tuin – De mooiste soorten voor u geselecteerd

Moraine Grind

Grind in de tuin is een veelgebruikt product en terecht! Grind is een relatief goedkope manier van erfverharding, een oprit, parkeerplaats of als siergrind voor de tuin. Met een bigbag Grind van 1m3 kunt u al een oppervlakte van 20m2 voorzien van een mooie uitstraling en dat in lengtes van jaren. De verwerking van Grind is simpel en door iedereen uit te voeren. Het mooie aan grind is dat het leverbaar is in vele steensoorten, kleuren en maten. Hierdoor is er altijd een passend siergrind voor uw tuin of toepassing. Denk zeker ook aan een mooie cortenstaal borderrand als afwerking.

We lichten drie mooie soorten grind voor u uit:

Carrara Grind – Prachtig wit

Carrara Grind 15/25

Carrara grind blijft ons meest prachtige witte grind. Het unieke marmer gesteente afkomstig uit de Massa Carrara groeve in Italië geeft een matte witte kleur aan het gesteente. De witte Carrara stenen laten zich mooi combineren in de moderne tuin. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van Carrara met antraciet natuursteen. Ook voor het creëren van mediterrane sferen is het zuidelijke Carrara grind goed geschikt. Lees onze blog over de mooiste witte grind soorten voor extra inspiratie!

 
Wil je weten hoe je je grind mooi wit houd? Lees onze 3 tips hiervoor.

Kasteel Grind – Heerlijk lopen (zelfs op blote voeten)

Kasteelgrind

Kasteel Grind (Castle grind) is vooral uniek door de prachtige platte vorm. Dit grind is dan ook vooral bekend geworden doordat het heerlijk te belopen is, zelfs op blote voeten! Door de goede afronding is dit grind ook geschikt als dakgrind. De lichte bruine / beige van het Kasteel Grind maken het goed te combineren in elke tuin.


Moraine Grind – Landelijk en stoer

Moraine Grind 16-32

Wellicht niet uniek in zijn bijzondere kleuren of afkomst, maar wel net zo populair is het Moraine grind, ook wel boerengrind genoemd. De bijnaam boerengrind heeft het gekregen doordat Moraine Grind veel wordt toegepast op boeren erven en eigenlijk geschikt is voor iedere toepassing. Door de goede afronding zelfs als dakgrind.


Nog meer grind split soorten bekijken?

Ons assortiment bestaat uit ruim 40 verschillende soorten grind en split. We hebben de meest bijzondere kleuren in assortiment van Taunus Kwarts Grind, tot aan Canadian Slate Metallic. Alles leverbaar door heel Nederland binnen 1-3 werkdagen. Zeker te weten dat u iets bijzonderders kunt hebben dan de buurman ;). 

Duurzaamheid

Bij onze grind en splitproducten werken we met een duurzaamheidsadvies om een duurzame tuin te realiseren. Dit wordt weergegeven met blaadjes. Wat houdt dit in:

Onze meest duurzame grind en split producten zijn producten die afkomstig zijn uit een reststroom. Zo is maasgrind een restproduct van zandwinning. Tijdens het winnen van zand komt er ook gesteente mee, dit gesteente wordt ingezet in het grind assortiment. Ook Granulight voor onder kunstgras of in paardenbodems is een duurzaam restproduct. Dit draagt tevens het groene keurmerk van ‘DuboKeur’. De producten met 3 blaadjes zijn onze meest duurzame keuzes. Lokaal gewonnen en verminderde transportafstanden.

Onze producten die niet uitgesproken duurzaam (of niet) zijn worden weergegeven met twee blaadjes. Ofwel worden deze producten apart gewonnen (dus geen reststroom), maar komt het wel uit Nederland of 1 van onze buurlanden Belgie of Duitsland.

Dit is de minst duurzame klasse binnen onze productgroep. Denk hierbij aan grind producten die kunstmatig worden afgerond (zoals flat Pebbles, de kunstmatig afgeronde variant van Canadian State). Of waarvan de transportafstand groot is om dit product te kunnen importeren.

Meer over duurzaamheid