Epoxy voegmiddel

epoxy voegmiddel

Epoxy voegmiddel, waarom kies je ervoor?

Waarom een epoxy voegmiddel gebruiken? Als eerst is het belangrijk om aan te geven waarom je bepaalde voegmortels niet buiten wil gebruiken. Voegmortels op cementbasis zijn namelijk niet ideaal om buiten toe te passen. Doordat deze al tientallen jaren worden gebruikt, weten we ook wat de nadelen zijn van voegmortels op cement basis.

Nadelen van cementgebonden voegmiddel

  • Cementgebonden voegmortel zijn erg poreus en doordoor vatbaar vocht, aarde en vuil
  • Vatbaar voor schade door weerinvloeden en verkeersbelasting.

Ondanks deze nadelen wordt het nog wel veel toegepast, omdat het vaak een goedkoper oplossing is op de korte termijn. Op de lange termijn zal het cementgebonden voegmiddel echter sneller moeten worden vervangen vanwege breken en scheuren of op zijn minst vaker moeten worden gerepareerd dan een epoxy voegmortel. Ofwel meer kosten op de lange termijn.

Waarom is een epoxy voegmiddel beter voor buiten?

Als je opzoek bent naar de beste voegmortel voor buiten, dan is een hoogwaardige epoxy voegmortel de beste keuze. Een epoxy voegmortel is duurzaam en weersbestendig en wordt dan ook veel gebruikt door hoveniers, niet alleen vanwege zijn duurzaamheid en weerbestendigheid, maar ook vanwege de kleurvastheid onder elke weersinvloed. Deze mortels zijn namelijk in verschillende kleuren te verkrijgen.

Welke kleur Epoxy voegmortel?

De bostik Voegmortel 1C Flex bestaat uit diverse kleuren, om je straatwerk de gewenste uitstraling mee te geven.

Epoxy voegmortel kleuren:

Voegmortel kleuren Zwart

Zwart

Voegmortel kleuren Zandwit

Zandwit

Voegmortel kleuren Steengrijs

Steengrijs

Voegmortel Kleuren Grijs

Effen Grijs

Voegmortel kleuren Basalt

Basalt

Bostik Epoxy voegmiddel 1c Flex

Op zoek een Kant en Klare Voegmortel voor keramische tegels buiten en smalle voegen? Voegmortel 1C Flex van Bostik is de juiste. Deze voegmortel is gebruiksklaar en drainerend en daardoor geschikt voor het voegen van diverse soorten bestratingen die worden blootgesteld aan lichte (verkeers)belasting.

Waarom Bostik Hoveniersproducten?

Bostik is wereldwijd een toonaangevende producent en specialist in lijmen, kitten, mortel- en afdichtingssystemen voor de bouw,- industrie- en consumentensector. Al meer dan 125 jaar ontwikkelt Bostik slimme en innovatieve oplossingen die het dagelijkse leven makkelijker en lichter maken.

Bestel direct Epoxy voegmiddel

Wil je meer weten over voegmortel en je bestrating? Lees dan ook onze blog Voegmortel bestrating – De milieuvriendelijke onkruidbestrijder