Big Bag Ophoogzand

Bigbag Zand Afhalen

Bigbag Ophoogzand, ook wel bekend onder een legio aan andere namen, zoals vulzand of klapzand is een basis zandsoort. Het zand wordt voornamelijk gebruikt voor toepassingen waarin weinig eisen aan het zand worden gesteld. Denk bijvoorbeeld aan het ophogen van een tuin, kuilen aan te vullen of bij het dichten van een vijver. Doordat het een basis zandsoort is wordt dit zand niet volledig schoon gezeefd. Het kan dus zijn dat het wat kleine steentjes of schelpjes bevat. Ook is het zand beperkt waterdoorlatend.

Inhoud en hoeveelheid – Big Bag Ophoogzand

big bag zandEen big bag Ophoogzand is bij ons afgevuld tot 1m3. Voor grote hoeveelheden leveren wij ook Ophoogzand losgestort, vanaf 2m3. Het gewicht van een big bag zit rond de 1500kg. Om te weten hoeveel zand is benodigd reken je eerst de oppervlakte uit (lengte x breedte). Daarna vermenigvuldig je de oppervlakte maal de hoeveelheid centimeters dat nodig is. Bijvoorbeeld voor een oppervlakte van 20m2 en 5cm (is 0,05 meter) ophogen reken je als: 20 x 0,05 = 1m3.

Tot slot dien je nog rekening te houden met het inklinken van het zand. Zand heeft de eigenschap om altijd nog in te klinken (inzakken). Hierdoor heb je altijd iets meer nodig dan je berekent. Vermenigvuldig daarom de uitkomst nogmaals maal 1.1 / 1.2 voor het inklinken. De uitkomst hiervan is de totale hoeveelheid om te bestellen.

Big Bag Ophoogzand bestellen

Een big bag ophoogzand is leverbaar uit voorraad en is binnen 1 werkdag door heel Nederland te leveren. Op werkdagen voor 12.00u besteld, andere werkdag geleverd. Betalen kan eenvoudig en veilig via Ideal, overschrijving of creditcard. Een big bag Ophoogzand is ook leverbaar in België. De levertijd hiervoor bedraagt tussen de 1 en 5 werkdagen.

Op de big bag zit geen statiegeld. Deze mag na leveren dus gewoon weggegooid worden (of de big bag hergebruiken voor andere doeleinden).

Direct Bigbag Ophoogzand bestellen?