Valzand, ook wel valbreekzand genoemd is een 0/2 zand dat door de uitstekende valdemping gebruikt wordt onder speeltoestellen. Voor de toepassing onder speeltoestellen dient een minimale laagdikte van 30cm Valzand aangehouden te worden. Naast zand zijn ook houtsnippers of boomschors uitstekend geschikt voor onder speeltoestellen. Houtsnippers zijn relatief goedkoop en geven naast een goede valdemping ook een natuurlijke uitstraling, ook voor deze materialen geldt een minimale laag van 30cm.

Hoeveelheid zand berekenen

Onze zandproducten worden uitgedrukt in m3 (kubieke meters), ofwel lengte x breedte x hoogte.  Om te weten hoeveel u zand u nodig heeft rekent u eerst de lengte x breedte uit. De uitkomst geeft het aantal M2 weer. Vervolgens vermenigvuldigt u de uitkomst met de hoogte (minimaal 30cm) om het aantal M3 te weten. De totale uitkomst is de hoeveelheid die u nodig heeft.

Valzand kopen?

Zandcompleet levert dit product enkel in Big bag door heel Nederland en Belgie. Levering is mogelijk binnen 1-3 werkdagen.

Let op: Ons valzand 0/2 voldoet aan de specificaties van valzand, maar is niet zodanig gecertificeerd. Indien u het zand gecertificeerd wilt, dient dit op order niveau uitgevoerd te worden. Hier zitten extra kosten aan verbonden voor de analyse en certificering.