Zwarte Grond

Tuinaarde ook wel zwarte grond of teelaarde genoemd, wordt met name gebruikt voor het aanplanten van planten en bomen in de tuin. Ook graszoden kunnen worden aangelegd op tuinaarde. De tuinaarde van Zandcompleet is onbemest, goed waterdoorlatend en vrij van verontreinigingen.

Zwarte grond kopen

Zandcompleet levert zowel losgestort Tuinaarde onbemest, of een big bag Tuinaarde onbemest / Teelaarde. Losgestort kunnen wij onze onbemeste tuinaarde al binnen 24 uur leveren. Zwarte Grond kopen wordt zo een stuk gemakkelijker. Op zoek naar grote hoeveelheden? Wij maken graag een passende offerte voor losgestortte leveringen boven de 22m3 of een afname van een grote hoeveelheid big bags.

Toepassing voor zwarte grond

Kwalitatieve teelaarde is een uitstekende basis voor structuurverbetering van de bodem en is een goede basis voor de groei van uw platen en gazon. Zwarte grond is nog onbemest, waardoor u het zelf nog kunt bij mesten met bijvoorbeeld onze biologische natuurcompost.

Hoeveel zwarte grond heb ik nodig?

Onze grondproducten worden uitgedrukt in m3 (kubieke meters), ofwel lengte x breedte x hoogte.  Om te weten hoeveel grond u voor uw beplanting nodig heeft rekent u eerst de lengte x breedte uit. De uitkomst geeft het aantal M2 weer. Vervolgens vermenigvuldigt u de uitkomst met de hoogte om het aantal M3 te weten.

Let op, voor grond geldt: Houdt er rekening mee dat door het verdichten het grondbed compacter wordt (inklinken). Hierdoor heeft u minimaal 20% meer grond nodig dan in eerste instantie berekend.