Compost vormt een natuurlijke meststof voor de bodemvertering van uw tuin. De compost van Zandcompleet is samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde groen grondstoffen, is vrij van onkruidzaden en ziektekiemen en beschikt over keurcompost en RHP certificaten waardoor kwaliteit geborgd staat, ofwel een goede bodemverbeteraar voor de tuin.

Veel gestelde vragen over compost

Wat is de beste tijd voor compost?

Compost kan het gehele jaar worden toegepast. Toch is de beste tijd om compost te gebruiken het voorjaar. Van medio maart tot mei / juni. In het voorjaar gaat alles groeien en dat is dan ook bij uitstek het moment om de bodem te voorzien van extra voedingsstoffen. Een ander goed moment om de bodem te voorzien van compost is het najaar. Dan wordt compost voornamelijk gebruikt als mulchlaag. Ter bescherming van het bodemleven.

Wat is het verschil tussen potgrond en compost?

Compost wordt gebruikt als bodemverbeteraar. Het verbetert de structuur en de vruchtbaarheid. Potgrond is speciaal voor het planten van bloemen of planten in potten. Potgrond bevat diverse bestanddelen, zoals veen, tuinturf en compost. Deze samenstelling zorgt dat de potgrond goed gevoed is en voldoende water kan bufferen.

Hoeveel compost heb ik nodig?

Standaard wordt gerekend met 10kg gazoncompost per m2 tuinoppervlakte. Een big bag van 700kg is dus voldoende voor een tuinoppervlakte van +/- 70m2.

 

Compost kopen?

Zandcompleet levert compost in big bag door heel Nederland. Wij maken graag een passende offerte voor een afname van een grote hoeveelheid big bags.  Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Liever eerst onze producten zien? Vraag hier een gratis proefmonster aan.

Kwaliteit Compost in samenwerking met Den Ouden Groep

Ons assortiment compost is tot stand gekomen in samenwerking met Den Ouden Groep, specialist in het vervaardigen en vermarkten van bodemverbeteraars en organische meststoffen over de hele wereld. Zandcompleet verzorgt het unieke online dealerschap van Den Ouden Groep. Zo bent u verzekerd van compost van uitstekende kwaliteit voor een goede prijs geleverd door heel Nederland.

logo-den-ouden