Rode Mijnsteen ook wel Rode mijnsplit genoemd is een mix in de tinten donkerrood, oranje en zwart. Rode Mijnsplit is eigenlijk een restproduct bij de winning van kolen in de  mijnbouw en is goed geschikt als decoratief siersplit. Door de relatief mindere hardheid van dit split is het niet geschikt als halfverharding voor de oprit of parkeerplaats. De mijnsteen zal bij zware belasting vergruizen. Bent u op zoek naar splitsoorten die wel geschikt zijn als verharding, kijk dan bij Basalt, Yellow sun split, Icy Blue split of Grauwacke split.

Rode Mijnsteen toepassen

Rode Mijnsteen is te gebruiken als bodembedekker in een tuin of als halfverharding voor een tuinpad. Door de mindere hardheid van dit Rood Split is het minder geschikt als toepassing op zwaarder belastte oppervlakten zoals een oprit of parkeerplaats. De Rode Mijnsteen zal vergruizen.

Rode Mijnsplit bestellen?

Zandcompleet levert Rode Mijnsplit in big bag of per volle pallet met 50 zakken a 25kg door heel Nederland en België. Op zoek naar grote hoeveelheden? Wij maken graag een passende offerte voor een afname van een grote hoeveelheid big bags (losgestort op aanvraag).

Liever eerst onze producten zien? Vraag hier een gratis proefmonster aan.