Noors Graniet Split wordt zoals de naam al zegt geïmporteerd vanuit Noorwegen. Het graniet beschikt over een grijs / groene kleur en is verkrijgbaar in twee maten. Hoe kleiner de maatvoering, hoe fijner het Noors Graniet.

Bent u op zoek naar een ander egaal of gemêleerde split kleur kijkt u dan eens bij Rode Mijnsplit, Icy Blue split of Grauwacke split.

Uitverkocht
Vanaf:  105,00
Bekijk product

Noors Graniet Toepassen

Doordat graniet ontstaat onder hoge druk in de diepere aardlagen is graniet een van de hardste en meest slijtvaste natuursteensoorten. Hierdoor is Noors graniet niet alleen geschikt als siersplit, maar kan ook gebruikt worden als verharding voor uw oprit, parkeerplaats of andere zware toepassingen.

Meebesteltip:

Noors Graniet Split bestellen?

Zandcompleet levert Noors Graniet Split in big bag door heel Nederland. Noors Graniet bestellen wordt zo een stuk gemakkelijker. Wij maken graag een passende offerte voor een afname van een grote hoeveelheid big bags Noors Graniet Split (losgestort op aanvraag). Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Liever eerst onze producten zien? Vraag hier een gratis proefmonster aan.

De Groene Groeve

Ons Noors graniet wordt gewonnen in een “groene groeve”. Deze groeve onderscheidt zich door tal van innovaties ten opzichte van de traditionele groeves. Dit Noors graniet wordt namelijk op een zeer ecologische wijze gewonnen, door een doordacht productieproces wordt hiermee zelfs energie gewonnen. De winning vindt plaats op een plateau hoog op een berg. De lopende banden liggen onder een hoek naar beneden, naar de haven. In plaats van motoren om de banden aan te drijven zijn er nu generatoren op de banden aangesloten. Het gewicht van het Noors graniet drijft de band aan en de band drijft op zijn beurt de generator aan.

Door deze uitgekiende wijze van winning wordt veel energie bespaart en door gebruik te maken van de zwaartekracht wordt zelfs energie opgewekt. De gerealiseerde energiebesparing komt overeen met circa 50% van het jaar verbruik van de totale Nederlandse straatverlichting.