Lava split, ook wel lavakorrel genoemd is een gesteente dat gewonnen wordt in het Duitse Eifelgebied. Lavakorrel is een splitsoort dat ontstaat na stolling van vloeibaar lava na een vulkaanuitbarsting. Doordat zich tijdens het stolproces luchtbellen bevinden in de lava, ontstaat een zeer poreus en waterdoorlatend gesteente met een hoog porievolume en een laag soortelijk gewicht per m3. Lavasplit is bruin rood van kleur.

Vanaf:  102,50
Vanaf:  140,00

Lavasplit in de tuin

Door de bruine kleur is Lava split niet populair als decoratiemateriaal in de tuin, maar uiteraard is dit wel mogelijk. Hoewel lavasplit een licht materiaal is, is het toch hard en daardoor geschikt voor sierpaden, tuinpaden en opritten in uw tuin. Voor een sierpad of tuinpad van lavakorrel is een laagdikte van ongeveer 5 cm voldoende, voor opritten is het aan te bevelen om een laagdikte gebruiken van 10 cm Lavakorrel.

Zoekt u een ander split met lichtbruine kleur voor decoratieve doeleinden, kijkt u dan eens bij Grauwacke Split of Gralux.

Lava Filter

Lava wordt veelal gebruikt voor drainerende toepassingen, waterdoorlatende funderingen, en funderingen die relatief lichtgewicht moeten zijn. Lavakorrel wordt ook toegepast onder sportvelden, paardenbakken en voor helofytenfilters voor de natuurlijk (zwem)vijver en andere filtertypen.

Lava Split bestellen?

Zandcompleet levert Lava split in big bag door heel Nederland. Lava bestellen wordt zo een stuk gemakkelijker. Op zoek naar grote hoeveelheden? Wij maken graag een passende offerte voor een afname van een grote hoeveelheid big bags Lava split (losgestort op aanvraag). Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Liever eerst onze producten zien? Vraag hier een gratis proefmonster aan.