Lava Split

Lava split, ook wel lavakorrel genoemd is een gesteente dat gewonnen wordt in het Duitse Eifelgebied. Lavakorrel is een splitsoort dat ontstaat na stolling van vloeibaar lava na een vulkaanuitbarsting.
 
Losgestort
 1.010,00
Bekijk product
Vanaf:  142,50
Bekijk product
Vanaf:  121,50
Bekijk product

 Doordat zich tijdens het stolproces luchtbellen bevinden in de lava, ontstaat een zeer poreus en waterdoorlatend gesteente met een hoog porievolume en een laag soortelijk gewicht per m3. Lavasplit is bruin rood van kleur.

Lava in de tuin

Door de bruine kleur is Lava niet populair als decoratiemateriaal in de tuin, maar uiteraard is dit wel mogelijk. Hoewel lavasplit een licht materiaal is, is het toch hard en daardoor geschikt voor sierpaden, tuinpaden en opritten in uw tuin. Voor een sierpad of tuinpad van lavakorrel is een laagdikte van ongeveer 5 cm voldoende, voor opritten is het aan te bevelen om een laagdikte gebruiken van 10 cm Lavakorrel. 

Lava Filter

Lava wordt veelal gebruikt voor drainerende toepassingen, waterdoorlatende funderingen, en funderingen die relatief lichtgewicht moeten zijn. Lavakorrel wordt ook toegepast onder sportvelden, paardenbakken en voor helofytenfilters voor de natuurlijke (zwem)vijver en andere filtertypen.

Lava Split bestellen?

Zandcompleet levert Lava split en Lavastenen in big bag door heel Nederland binnen 1-3 werkdagen. Lava in big bag kunnen wij binnen 1-5 werkdagen tevens leveren in België. Lava bestellen wordt zo een stuk gemakkelijker. Op zoek naar grote hoeveelheden? Vanaf 10ton leveren wij Lava Split ook losgestort. Liever eerst onze producten zien?