Carrara Split bestellen

Vanaf:  184,95
Bekijk product

Carrara split is een wit marmer split, dat gewonnen wordt in groeve in de provincie Massa Carrara in Italië. Dit split is puur wit van kleur, zonder vlekken of aders in het gesteente. Carrara is in de groeve gebroken tot split, het heeft dus een hoekige vorm. Wij leveren ook de afgeronde versie van Carrara marmer, Carrara grind genoemd (Carrara grind is kunstmatig rond gemaakt).

Toepassingen Carrara Split

Carrara wordt door zijn witte kleur veel gebruikt in een tuin met een modern en strak ontwerp. Split wordt vaak toegepast als grondbedekking of als sierspilt in tuinpaden. Tevens is dit marmersplit ook geschikt voor uw erf of oprit. Let er wel op dat u het split toepast op een zonrijk oppervlak. Carrara gesteente is namelijk een wit marmer dat in een vochtige schaduwrijke oppervlak makkelijk groene aanlag krijgt. Bent u opzoek naar een splitsoort dat een mooi wit-zwart contrast heeft kijkt u dan eens bij Zebra Split of Panda Split

Meebesteltip: 

Voor verwerking op de oprit of parkeerplaats is het gebruik van (witte) grindmatten aan te raden. Ter voorkoming van spoorvorming. Denk ook aan anti-worteldoek om onkruid weg te houden van het split. 

Door witte splitplaten onder het split te leggen ontstaat een stabiel pakket met het split. Bij een oprit of parkeerplaats voorkomt dit onder andere spoorvorming. Ook zakt het split niet weg als er op gelopen wordt.