Een groendak aanleggen kan iedereen tegenwoordig gemakkelijk zelf zonder complexe installatie. Met onze kant-en-klare Sedumdak pakketten is het namelijk zo voor elkaar. Het enige dat nodig is, is een schoon platdak (vrij van grind) met een goede afwatering. Platte daken van woningen, schuren, carports, garages en tuinhuisjes zijn geschikt om sedumtrays op te leggen. Mits natuurlijk de constructie aan de maximale belasting aan kan. Ieder product heeft zo zijn eigen belasting. Ons lichtgewicht Sedummat systeem heeft slechts een belasting van 45-50kg per m2 (verzadigd).

Hieronder leest u hoe u eenvoudig zelf een groen dak kunt aanleggen.

Wat zijn kant-en-klaar Sedumtrays?

De Sedumtrays van Sempergreen® zijn kant-en-klare trays, welke zijn voorbeplant met 10 tot 12 verschillende Sedumsoorten (vetkruid). De trays zijn van gerecycled kunststof met daarin speciaal ontwikkelt daktuinsubstraat waarop het Sedum groeit. De trays zijn voor 95% al geheel volgroeid, waardoor na plaatsing, het dak direct volledig groen is. De trays zelf zijn gemakkelijk aan elkaar te verbinden door middel van het geïntegreerde klik-systeem van de trays.

Stappenplan om zelf een groendak aanleggen

  1. Maak het dak vrij van materiaal en vuil. Dit gaat gemakkelijk met een zachte bezem.
  2. Rol het onderdoek (wordt meegeleverd met de trays) uit over het dak en snij dit precies op maat van het oppervlak aan sedumtrays.
  3. Plaats de sedumtrays op het onderdoek en verbind ze aan elkaar door het klik-systeem.
  4. Besproei de sedumtrays met water, zodat deze verzadigd raken.
  5. Klaar bent u! Geniet van direct van uw volledig groene sedumdak!

Tip: Mocht u niet helemaal exact uitkomen met de trays op uw dak, verdeel ze dan mooi uit vanaf het midden en leg dan een mooi randje dakgrind om de lege randen.

groen dak aanleggen

Wilt u zelf ook van een mooi groen uitzicht genieten, bestel dan direct de gemakkelijk te installeren Sempergreen® Sedumtrays met 10 – 12 verschillende soorten sedumbeplanting, welke al voor 95% zijn voorbegroeid. Sneller een groendak lukt haast niet.

Liever volledig zelf een groendak aanleggen? Dat kan ook. In ons assortiment bieden we zowel daktuinsubstraat als Sedum zaden aan.