Paddockmatten

In het natte seizoen vertrappen veel paarden hun paddock tot een ware modderpoel. Zorg voor een droge paddock met het gebruik van paddockmatten. Paddockmatten, ook wel bekend als paddockroosters zorgen voor een goede en stabiele drainerende onderlaag voor de paddock. De matten kunnen worden gebruikt op een grote variëteit aan ondergronden als bodemversteviging. De roosters zijn gemakkelijk te plaatsen door het klik-systeem.

Paddockmatten, makkelijk & snel van uw natte paddock af

Heeft u altijd een natte paddock en wilt u relatief snel en eenvoudig van uw probleem af? Dan kan dit eenvoudig met het gebruik van paddockmatten. Hierdoor wordt voorkomen dat paarden de grond kunnen vertrappen en de grond verdicht wordt. De matten zorgen ervoor dat uw paard op het zand blijft lopen in plaats van erin. De platen zijn eenvoudig en snel te leggen door het handige klik-systeem van de platen. Hierdoor vormt het plaat-oppervlak zich tot een stevig geheel, welke niet onder de benen van het paard weg kan schuiven. De platen worden vervolgens gevuld met zand en het is belangrijk om minimaal 2 tot 5cm zand bovenop de platen aan te brengen. Dit zodat de paarden niet rechtstreeks op de platen lopen.

Paddockmatten, zeer Sterk & Robuust

Paddockmatten
Structuur paddockmat

De plaat heeft een honinggraadstructuur van 120 aan elkaar verbonden rasters met een afmeting van 92 cm x 65 cm x 3,4 cm. De dikte van de rasters zijn 4 mm. Door de grote hoeveelheid rasters kunnen deze platen een belasting aan tot wel 264.000 kg/m² ongevuld en wel tot 600.000 kg/m² gevuld. Elk afzonderlijk raster van de paddockmat bevat eigen kleinere raster, de dikte hiervan is 4mm (let op de hoogte van de plaat is 3,4cm, maar de dikte van de rasters die de honingraten aan elkaar verbinden is 4mm). Dit voorkomt dat de paarden de paddockroosters na verloop van tijd in de grond trappen. Zo blijft het paddockoppervlak mooi vlak.

Paddockmatten kopen?

Zandcompleet levert paddockmatten vanaf 15m² op pallet door heel Nederland binnen 1-3 werkdagen, levering in België is ook mogelijk. Heeft u enkel zand nodig of wilt u de paddock volledig nieuw aanleggen, kijk dan voor de onderlaag bij Granulight® of bij onze verschillende soorten zand.