Kokosvezels zijn een prijsbewust en natuurlijk alternatief voor de tapijtvezel of polyvlokken. Kokosvezel zorgt voor versteviging van het zand in uw paardenbak. Het frezen van de vezels door de bovenste laag van het zand zorgt voor een veerkrachtigere bodem en een betere drainage. Hiermee heeft u een natuurlijke oplossing voor een stabielere bodem in uw paardenbak.

Kokosvezel in een paardenbak, hoeveel heb ik nodig per m2?

De vezels dienen te worden gefreesd in de bovenste 7 cm van het zand in uw paardenbak. Wij hanteren ongeveer 1 kg/m². Dat betekent dat u met 1 baal vezels van 150kg genoeg heeft voor een oppervlakte van 150m². Voor een standaard rijbak van 800m² (20x40m) kunt uit met 5 a 6 balen.

Wat is de levensduur van kokosvezels in een paardenbak?

Kokosvezel heeft van nature een laagje lignine op de buitenkant van de vezel. Dit laagje zorgt voor de bruine kleur van de vezel, maar ook dat de vezel minder gevoelig is voor vocht en daarmee vertraagd het dus ook het verteringsproces. Gemiddeld gaan de kokosvezels 5 tot 7 jaar mee. Dit is grotendeels afhankelijk van de ligging van de paardenbak. Ligt deze in een schaduwrijke (langer vochtig) of zonnige omgeving dan kan dat de levensduur beïnvloeden. Bent u opzoek naar een stabiliteitsverbeteraar met een langere levensduur kijkt u dan eens bij Tapijtvezels of Polyvlokken.

Kokosvezel bestellen

Kokosvezels worden geleverd in balen van +/- 150kg per stuk. Per pallet kunnen 4 balen worden gestapeld. Levering vindt plaats met een kooiaapvrachtwagen of palletwagen. Onze kokosvezels hebben wij op voorraad en kunnen binnen 1 tot 3 werkdagen door heel Nederland worden geleverd. Levering in Belgie vindt plaats binnen maximaal 5 werkdagen

Kokosvezel, Duurzame productie uit Sri-Lanka

De kokosvezels welke wij leveren worden vanuit Sri-Lanka geïmporteerd, waar deze duurzaam worden geproduceerd. Een palmboom produceert gemiddeld 95 kokosnoten per jaar en elke noot bevat ongeveer 90-100 gram kokosvezel. Voor de productie hoeven dus geen bomen te worden gekapt!

Veelgestelde vragen over kokosvezel

Eten paarden de kokosvezel?
Nee. Paarden zullen het niet eten. In eerste instantie zullen paarden het wellicht onderzoeken of het echt niet eetbaar is, maar kokosvezel is een dusdanig taaie en stugge plantenvezel dat deze niet gegeten wordt.
Wat is de lengte van jullie kokosvezel?
Onze kokosvezels bevatten gemiddeld een lengte van 8 tot 10cm.
Zijn kokosvezels volledig afbreekbaar?
Ja. Kokosvezels zijn een natuurproduct en zijn volledig afbreekbaar.