Anti-worteldoek voor het voorkomen van onkruid. Ideaal voor onder de aanleg van bodembedekkers zoals grind, split, houtsnippers of boomschors. Ons worteldoek heeft een sterkte van 100gram per m2, is gemaakt van polypropyleen en heeft om de 25cm markeringsstrepen. Het doek is goed waterdoorlatend, maar laat licht en wortelgroei niet door.

Waarom Anti-Worteldoek

Het worteldoek dient verschillende toepassingen. Allereerst natuurlijk het voorkomen van onkruidgroei. Maar daarnaast dient het gronddoek ook nog als stabilisatiedoek, waardoor het grind of split niet kan wegzakken in de grond. 

Voordelen:

  • Zelf eenvoudig te verwerken.
  • Onderhoudsvrij en daardoor meerdere jaren bruikbaar.
  • Groen lijnraster dus ideaal om netjes en precies uitsneden te maken.
  • UV-bestendig, laat geen licht door waardoor onkruid niet kan groeien.
  • Milieuvriendelijk

Worteldoek is meerdere jaren bruikbaar. Bij bloemen- en plantperken wordt het doek op de aarde gelegd en daarna bedekt met een laag van grind, split, boomschors of houtsnippers. Om planten of zaailingen te poten kan het Anti-Worteldoek naar wens ingesneden worden, hierdoor past het altijd. Ook bij houten terrassen en tuinpaden is het de ideale oplossing om onkruid tegen te gaan. Leg voor optimaal resultaat het doek onder het volledige oppervlak van het terras of pad.

Worteldoek kopen?

Ons worteldoek is leverbaar in de kleur zwart in diverse afmetingen, van handige meeneemverpakkingen tot op rol. Vanaf 10m2 tot grote rollen van 150m2. Ons worteldoek is eenvoudig zelf te verwerken. Om het makkelijk te maken is het anti-worteldoek tot 20m2 voorverpakt in een handige kleine verpakkingen, de grotere afmetingen worden geleverd per volle rol. Het worteldoek wordt geleverd als pakketpost met PostNL. Worteldoek kopen is nog nooit zo makkelijk geweest.