Nobre Cal

Nobre Cal is een natuurlijk licht gele halfverharding afkomstig van de natuurlijke kalksteen. Het is een restproduct dat overblijft bij de productie van o.a. kalksteen split en is daarom dan ook een duurzaam product. NobreCal geeft een natuurlijke uitstraling mee aan uw tuinpad, wandelpad of oprit en is prachtig te combineren in een groene omgeving.

Voordelen NobreCal als halfverharding

  • Geen onkruidgroei
  • Zeer onderhoudsarme verharding
  • Waterdoorlatend
  • Hoge belastbaarheid
  • Mooie & warme natuurlijke kleur

Toepassing NobreCal

NobreCal

Nobre Cal wordt veelvuldig toegepast als halfverharding voor o.a. fiets-, wandelpaden, parkeerterreinen of als erfverharding. Het is namelijk stevig genoeg om over te lopen, fietsen of rijden. NobreCal heeft een mooie zacht gele kleur, waardoor het goed toepasbaar is in een natuurlijke omgeving zoals in natuurlijke en landelijke tuinen en parken.

Op zoek naar een gelijksoortig, maar iets donkere variant halfverharding? Kijkt u dan eens bij Gralux.
Het verschil tussen Gralux & NobreCal is naast de kleur (de Gralux is iets donkerder), ook de afkomst. NobreCal is kalkhoudend en Gralux leemhoudend. NobreCal plakt daardoor niet, zoals dat wel het geval kan zijn met een leemhoudend product.

Verwerking van NobreCal

Bij de verweking van Nobre Cal zijn een aantal zaken belangrijk om een onderhouds- en plasvrij oppervlak te hebben. Het beste resultaat krijgt u als de ondergrond stabiel en vast is, door bijvoorbeeld een onderlaag van gebroken puin te gebruiken. Hierdoor vermindert u de kans op spoor- en plasvorming. Om plassen verder te voorkomen is het aan te raden om het pad op 1 “oor” aan te leggen. Dat wil zeggen het pad met een afschot naar links of rechts wordt aangelegd. Bij bredere paden is het vaak mooier om het pad “tonrond” te leggen, ofwel met een bolling in het midden. Bij zwaarder of veelvuldige belasting is het aan te raden om een gebruik te maken van een kantopsluiting.

NobreCal kopen?

Zandcompleet levert Nobre Cal in big bag door heel Nederland binnen 1 tot 3 werkdagen. Levering naar België is ook geen probleem, binnen maximaal 5 werkdagen wordt u big bag geleverd. NobreCal bestellen wordt zo een stuk makkelijker.