Sponsoring Expositie Fort Sabine Heijningen

Sponsoring Zandcompleet Fort Sabine

Het best bewaarde geheim van West Brabant. Zo wordt Fort Sabine in Heijningen regelmatig genoemd. Verscholen, zoals een goed fort verscholen hoort te liggen. Een prachtige plek met genoeg te doen. Zo ook in de week van 14 tot 22 april 2018. Een groepsexpositie ‘SavFe’ De expositie Sav/fe toont 65 jaar na de watersnoodramp (1953) het uiteenlopende werk van 15 kunstenaars, die zich hebben laten inspireren door Fort Sabina Henrica.

Onder de 15 kunstenaars was aanwezig Bosman & Vromans (Peter Bosman en Marieke Vromans). Zij bouwde een potlood van 4,5m lang dat met de gum op de grond staat. Met wit split werd als het ware een stukje van het fort weg gegumd. Het potlood heeft de tekst ‘don’t forget’. Een kleiner potlood staat op de punt waar een 200 meter lang rood touw uit komt. Hiermee kunnen toeschouwers zelf woorden of tekeningen maken in het landschap. Op dit potlood staat de tekst ‘write history’.

Met het werk wordt een verwijzing gemaakt naar de historie van het fort en het feit dat je het verleden niet uit kan wissen maar er wel van kan leren.

Zandcompleet sponsorde het witte Carrara split om het kunstwerk te complementeren.