Onze houtpellets zijn van hoogstaande premium kwaliteit. Wij leveren enkel EN+ A1 kwaliteitsnorm voor onze witte houtpellets en DIN+ kwaliteitsnorm voor onze bruine houtpellets. Al onze premium houtpellets zijn geschikt voor verbranding in pelletkachels. De afkomst van deze pellets is zaagsel. De afval van zagerijen dient als grondstof voor de houtpellets. 
Voor de productie van houtpellets vindt GEEN extra houtkap plaats.
Onze houtpellets zijn zowel leverbaar in 12,5kg zakken, 15kg zakken en in bigbags van 700kg.

Veelgestelde vragen

Welke pellet kies ik, Witte of bruine pellets?

In ons assortiment bieden we twee kleuren pellets aan. De kleur wordt verklaard door het gebruik van het type schors. Witte pelletkorrels bestaan volledig uit zachte houtsoorten zoals dennen- of essenhout. Bruine pellets zijn daarentegen een mix van verschillende soorten. Dit bevat een combinatie van hard- en zacht hout, zoals eikenhout. Vaak bevat het zaagsel dat gebruikt wordt voor de productie hiervan bruingekleurd schors, hierdoor krijgen de pellets hun bruine kleur na persing.

Los van de kleur is er ook een verschil in gebruik. De witte pellets hebben een schonere verbranding en zijn daarom goed geschikt voor de verwarming van kleinere ruimtes. De bruine pellets daarentegen zorgen voor een hetere verbranding en daardoor ideaal voor grotere ruimtes. Ze leveren een hogere warmte opbrengst.

Verschil tussen witte en bruine pellets?

Als we kijken naar de eigenschappen van de bruine en witte pallets dan gelden de volgende verschillen:

  • Calorische onderwaarde: Wit = ≥4.6kWh/kg  vs Bruin = ≥ 4,8 kWh/kg
    Dit geeft de energie weer die vrij komt bij verbranding. Ofwel de hitte van de vlam. De bruine pellets geven een hogere warmte af dan de witte.
  • Daarentegen geven de bruine pellets meer asresten tov de witte pellets (deze hebben een schonere verbranding). Ofwel dient de kachel vaker schoongemaakt te worden met de bruine kachelpellets.
Wat kosten pellets?

De prijs van pellets is op dit moment enorm in beweging. Per product zijn de prijzen online te bekijken. De prijzen voor een bigbag houtpellet zijn het goedkoopst. Let er dan wel op dat de bigbag droog kan staan.

Hoeveel pellets per jaar nodig?

Het verbruik is afhankelijk van de periode van het jaar en de warmte die nodig is om de ruimte te verwarmen. Gemiddeld verbruikt een pelletkachel tussen de 1500 en 2000kg per jaar aan houtpellets.

Houtpellets kopen

In ons assortiment bieden we zowel pallets als bigbag houtpellets. Na bestelling worden deze binnen enkele werkdagen bij u geleverd (afhankelijk van de voorraad). Onze houtpellets van goede kwaliteit en uitstekend te gebruiken in een pellet kachel of een pellet boiler.

Levering vindt plaats met een palletwagen en (elektrische) pompwagen.

Beschikbaarheid houtpellets kopen

Dagelijks ontvangen wij berichten en telefoontjes omtrent de beschikbaarheid en betrouwbaarheid rondom houtpellets kopen en levering daarvan. De markt rondom kachelpellets (zowel wit als bruin) is enorm in beweging en onrustig. Helaas wordt hier ook misbruik van gemaakt. Voor ons is het lastig hier tegen te wapenen en betreuren de situatie ten zeerste.

Op dit moment hebben wij voorraad van zowel witte pellets als bruine pellets. Wel is deze beperkt. We doen onze best om de website zo up-to-date mogelijk te houden.

Met betrekking tot de betrouwbaarheid van ons bedrijf kunnen we enkel openheid van zaken geven en de keuze aan u laten. We zijn sinds 1985 een familiebedrijf. U kunt ons binnen de beschikbare tijden telefonisch contacten op 0168-404431 (ma t/m vrij van 09.30 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.00u). Wilt u meer over ons te weten komen, dan raden wij u de ‘over ons’ pagina aan. Hier ziet u ook jaarverslagen en artikelen die recentelijk nog in kranten zijn verschenen.

Uiteraard bent u ook welkom op onze locatie in Noordhoek (groenweg 62, Noord-Brabant). Houtpellets kopen op locatie is echter niet mogelijk. Op dit moment wordt alles rechtstreeks geleverd. Levertijd bedraagt +/- 3 werkdagen in Nederland.