Moraine grind is samen met Boerengrind één van de populairste soorten grind. Moraine is rivierengrind gewonnen uit de Bovenrijn. Dit grind wordt ook wel Parelgrind genoemd. Door de verschillende kleuren geeft het grind een frisse uitstraling. De maatvoering geeft de grofheid van het grind aan. Hoe kleiner de maatvoering, hoe fijner het grind. Naast het gebruik in siertuinen, wordt Moraine grind door de ronde vorm ook vaak toegepast als ballast materiaal op platte (bitumen) daken.

Moraine grind toepassen

Moraine grind bestaat uit harde steensoorten en is daardoor niet gevoelig voor weersinvloeden of breuk. Om deze reden wordt dit grind veel gebruikt op erven bij oude boerderijen, het geeft een nostalgische uitstaling. Moraine grind is door zijn ronde vorm minder schikt voor uw oprit of parkeerplaats.  Kijkt u hiervoor eens bij Boerengrind. Bent u op zoek naar meer wit grind? Zie dan onze producten onder Wit grind. Naast het gebruik op erf en siertuinen wordt Moraine door zijn ronde vorm vaak toegepast als ballast materiaal op platte daken. De kans op beschadiging door weersinvloeden neemt met grind af. Het UV-licht wordt tegengehouden en de levensduur van het dak wordt verlengt. Bent u opzoek naar een grind voor uw dak met een luxe uitstraling? Kijkt u dan eens bij Kasteelgrind.

Moraine grind bestellen?

Zandcompleet levert Moraine grind in Big Bag van 0,7m3 of 1m3. Moraine grind bestellen wordt zo een stuk gemakkelijker. Op zoek naar grote hoeveelheden? Wij maken graag een passende offerte voor een afname van een grote hoeveelheid big bags of losgestort. Liever eerst onze producten zien? Vraag hier een gratis proefmonster aan.