Co2 opruimen en de balans herstellen, dat is de missie van greenSand. Met het natuurproduct Olivijn wordt Co2 op een natuurlijke wijze opgeruimd. Eenvoudig en simpel kunnen we op deze manier allemaal (letterlijk) ons steentje bijdragen aan een beter milieu.

Leverbaar in 5 diverse steengroottes, van Brekerzand tot Keien

Minder Co2 met Olivijn Gesteente

De belangrijkste toepassing van greenSand is het verminderen van Co2. 1 kg greenSand (olivijn) bindt 1,25 kg CO2. Daarnaast is dit gesteente donkergrijs / zwart van kleur (nog iets donkerder dan Basalt), waardoor het een stijlvolle uitstraling geeft aan uw tuin, tuinpad of oprit.

Voordelen voor de tuin en het milieu

GreenSand is het mineraal Olivijn, een van de milieuvriendelijkste stoffen ter wereld. Dit gesteente gaat de verzuring van grond tegen waardoor bekalken niet meer nodig is. Verder vult het geleidelijk de tekorten aan magnesium aan. Magnesium is een van de hoofdvoedingsstoffen voor planten. Olivijn bevat tevens sporen mangaan, een belangrijk microvoedingsstof voor de groei van de planten.

Daarnaast is het gesteente hard genoeg voor belasting voor oprit, parkeerplaats of erf (nog harder dan Basalt gesteente). GreenSand is dus naast goed voor het milieu, praktisch toepasbaar, mooi en goed voor tuin & gazon.

greensand