Ondergrond & Drainagemortel

Uitverkocht
18.95
Bekijk product
Uitverkocht
Bekijk product
Uitverkocht
29.95
Bekijk product
Uitverkocht
55.95
Bekijk product

Ondergrond & Drainagemortel

De ondergrond vormt de basis van het terras. Dunnere keramische tegels vragen om een stevige onderbouw / fundering. Zo zorgt Drainagemortel voor een stabiele ondergrond voor uw bestrating. Door de uitstekende waterdoorlatendheid blijft (regen)water niet direct onder het straatwerk staan. Dit heeft als voordeel dat het straatwerk en voegwerk minder snel schade oploopt in vorstperiodes. Daarnaast zorgt drainagemortel voor de vereiste draagkracht.

Toepassing terras drainagemortel 

Voor een optimale opbouw van straatwerk of een terras adviseren wij eerst een zandbed aan te leggen (bijvoorbeeld Ophoogzand of Straatzand), deze desgewenst te verbeteren met trascement, daarna de drainagemortel aan te brengen en hierboven het straatwerk aan te leggen met hulp van hechtmortel. Naast de kant-en-klare drainagemortel kan ook worden gekozen voor bindmiddel, hiermee wordt met split en bindmiddel een drainagemortel gemaakt. Beide producten zijn, naast keramische tegels, ook geschikt voor niet-verkleuringsgevoelig natuursteen, betonsteen en klinkers.

Werken met de onderlaag producten van Bostik

Drainagemortel wordt toegepast tussen het zandbed (evt. verbeterd met ondergrondversteviger) en het straatwerk. Om het straatwerk / tegels goed te laten hechten wordt het gebruik van Hechtmortel sterk aangeraden. Door de toepassing van drainagemortel wordt een stabiele, stevige waterdoorlatende laag aangebracht. Optioneel kan het nodig zijn om tussen het zandbed en de mortel nog een laag puingranulaat aan te brengen, afhankelijk van de belasting.

Opbouw Drainagemortel